Uitleg van de termen, Andere Tijden

Uitleg van de termen:

De huidige schooltijden

• Zoals de St. Josephschool die nu hanteert

Onder ANDERE SCHOOLTIJDEN  vallen o.a.:

Het continurooster, o.a.:

• verschillende keuzemogelijkheden voor scholen.
  • korte lunchpauze, meestal een half uur (óf met leerkrachten in de klas óf aparte overblijfvoorziening, TSO)
  • bij leerkrachten in de klas tijdens de lunchpauze is middagpauze = schooltijd, dus verplicht overblijven voor alle kinderen, maar zonder kosten.

Op deze manier zou je de middagpauze kunnen spreiden over de groepen

• bij een verplichte overblijf pauze kan de school een vrijwillige ouderbijdrage vragen.
  • bij een aparte overblijfvoorziening, TSO, kun je kiezen voor wel of niet verplicht overblijven.  Hierbij is spreiding van de pauze lastiger te organiseren.
  • als de overblijf niet verplicht is kan er wel een bijdrage van de ouders worden geëist.
  • door korte pauze ontstaan er kortere schooldagen.
  • de vrije woensdagmiddag blijft.
  • invulling uren van de onderbouw / middenbouw / bovenbouw kan verschillen maar hoeft niet.

Het vijf gelijke dagenmodel, o.a.:

• gaat verder dan het continurooster.
  • korte lunchpauze, meestal een half uur (óf met leerkrachten in de klas óf aparte      overblijfvoorziening TSO)

Op deze manier zou je de middagpauze kunnen spreiden over de groepen

• bij aparte overblijfvoorziening, TSO, kun je kiezen voor wel  of niet verplicht overblijven.  Hierbij is spreiding van de pauze lastiger te organiseren.
  • als de overblijf niet verplicht is kan er wel een bijdrage van de ouders worden geëist.
  • vijf identieke (korte) schooldagen, bijvoorbeeld van 8 tot 14 uur of van 8.30 tot 14.30 uur.